Παραλία Μικρό Αμμούδι

Η πρώτη παραλία από δυτικά προς ανατολικά είναι το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι. Είναι η μικρότερη από τις τρεις, έχει λευκή άμμο, πεντακάθαρα, παγωμένα νερά και σε αυτήν συχνάζουν γυμνιστές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά εκεί λειτουργεί μια καντίνα, από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ομπρέλες. Αν επισκεφθείτε το Αμμουδάκι αξίζει να μπείτε στη σπηλιά που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της.

Στο ανατολικό άκρο της παραλίας υπάρχει ένα πέρασμα που ενώνει το Αμμουδάκι με το Κλεισίδι και στο οποίο μπορείτε να μεταβείτε με μια βουτιά.

Παραλία Κλεισίδι

Δίπλα ακριβώς από το Αμμουδάκι βρίσκεται η παραλία Κλεισίδι. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο μεγάλος βράχος στο κέντρο του μικρού κόλπου.

Στην παραλία μπορείτε να περάσετε και από το Αμμουδάκι, μέσα από τη θάλασσα, από μια τρύπα που ενώνει τις δύο παραλίες.

Παραλία Αμμούδι (Μεγάλο Αμμούδι)

Η παραλία Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι, είναι περισσότερο οργανωμένη από τις άλλες δύο με ομπρέλες, ενώ τριγύρω μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρές ταβέρνες. Η χοντρή λευκή άμμος θα σας εντυπωσιάσει, ενώ η παραλία αυτή είναι ιδανική για καταδύσεις (στην παραλία λειτουργεί και σχολή).

Ανατολικότερα από το Αμμούδι, βρίσκεται η παραλία Σχοινάρια, μια παραλία στα νότια του νομού Ρεθύμνου ιδανική για ξεκούραση και ηρεμία.

Σχοινάρια

Τα Σχοινάρια απέχουν γύρω στα 33 χλμ. από το Ρέθυμνο (απόσταση περίπου 35 λεπτά με το αυτοκίνητο). Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα, καταγάλανα, βαθιά νερά. Ο πλούσιος βυθός της προσφέρεται για εξερεύνηση και καταδύσεις. Εδώ λειτουργεί κέντρο καταδύσεων το οποίο διοργανώνει ημερήσιες και νυχτερινές εξερευνήσεις.

Η παραλία είναι οργανωμένη και σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ κοντά στην παραλία υπάρχει και μια ταβέρνα.