Το μήκος του μονοπατιού Ε4 της διαδρομής Αγκουσελιανά-Σπήλιείναι συνολικά 14 χιλιόμετρα, και διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Το μονοπάτι διασχίζει τον οικισμό Κατσογρίδα, παρακάμπτει τις Ατσιπάδες, περνά από την Κοξαρέ, διασχίζει το Κάτω και Πάνω Μιξόρρουμα και τα Δαριβιανά, και τερματίζει στο Σπήλι.

Ακολουθώντας το δρόμο από Αγκουσελιανά προς Παλαιόλουτραθα στρίψετε στο πρώτο παρακλάδι του ασφαλτοστρωμένου δρόμου με νοτιοανατολική κατεύθυνση. Διασχίζωντας το μεγάλο ελαιώνα της κοιλάδας του Aγίου Bασιλείου, και μετά από 1,6 χιλιόμετρα πορείας σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο θα συναντήσετε από τα δεξιά σας ένα μικρό ρέμα και περνώντας το γεφύρι του και από εκεί στο χωματόδρομο, τον οποίο ακολουθείτε για 500 μέτρα μέχρι να ξανασυναντήσετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, οποίος τελικά σας καθοδηγεί στον Κοξαρέ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή Αγκουσελιανά-Σπήλι, από τον Κοξαρέ, θ’ ακολουθήσετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί νότια προςΠλακιά και σε 2 χιλιόμετρα περίπου μετά, υπάρχει ένας σχετικά δυσδιάκριτος χωματόδρομος, ο οποίος κατεβαίνει σε ρεματιά. Διασχίζοντάς την, θα περάσετε στην ανατολική όχθη και θ’ ακολουθήσετε το χωματόδρομο παράλληλα με το ρέμα για περίπου 300 μέτρα.Στην συνέχεια στρίβετε δεξιά ακολουθώντας το κεντρικό χωματόδρομο με πορεία, αρχικά ανατολικά και στην συνέχεια νοτιοανατολικά. Μετά από 1,5 χιλιόμετρο περίπου, συναντάται από τα δεξιά, ένα μικρό ξωκκλήσι. Συνεχίζοντας στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για περίπου 300 μέτρα έως το χωριό Μιξόρρουμα και τον επαρχιακό δρόμο, θα φτάσετε στο Σπήλι.

Ιδανική είναι κάθε περιόδος, για να περπατήσετε τη διαδρομήΑγκουσελιανά-Σπήλι, ενώ δεν συναντά καμία δυσκολία.

Η διαδρομή Αγκουσελιανά-Σπήλι περνάει από το φαράγγι Κουρταλιώτη.