Η παραλία της Τριόπετρας, με κύριο χαρακτηριστικό της τους τρεις εντυπωσιακούςβράχους που ξεπροβάλλουν μέσα από την καταγάλανη θάλασσα, αποτελείται από δύο παραλίες, τη Μεγάλη Τριόπετρα στα δυτικά και τη Μικρή Τριόπετρα στα ανατολικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλία χωρισμένη σε δύο όρμους από τη μικρή χερσόνησο που καταλήγει στους τρεις επιβλητικούς βράχους. Σε αυτούς τους τρεις βράχους, με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, οφείλεται και το όνομά της. Δίπλα σε αυτούς σχηματίζεται μια υπέροχη, μεγάλη σπηλιά, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη σκιά της.

Η Τριόπετρα απέχει 52 χλμ. περίπου νότια από το Ρέθυμνο και 13 χλμ. νοτιανατολικά από το χωριό Ακούμια. Έχει άμμο, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και μαγευτικόηλιοβασίλεμα, ιδανική τοποθεσία για ησυχία, χαλάρωση και απομόνωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ λειτουργεί κέντρο Yoga, στο οποίο κατά τους θερινούς μήνες εκτός από τη διαμονή, παραδίδονται μαθήματα πάνω στην αμμουδιά της και διοργανώνονται βραδιές με διαλογισμό δίπλα στην ακτή, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Η Μικρή Τριόπετρα είναι μια ήπια οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους, ενώ πίσω από τη παραλία λειτουργούν 2-3 ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας, το Στόμιο, βρίσκεται ένα μικρό λιμανάκι.

Το ανατολικό κομμάτι της Μεγάλης Τριόπετρας, σε αντίθεση με το δυτικό, είναι οργανωμένο με λίγες ομπρέλες, ξαπλώστρες και ντους και κοντά λειτουργούν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αφήνοντας στα δυτικά τις παραλίες της Ακουμιανής Γιαλιάς, συνεχίζουμε την εξερεύνηση προς τα ανατολικά και φτάνουμε στις παραλίες του Αγίου Παύλου.