Η Δίκτυννα είναι μια όμορφη παραλία με άμμο που εναλλάσσεται με βότσαλο, και κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν απότομα. Απάνεμη, καθώς περιβάλλεται από βράχια, πήρε την ονομασία της από το αρχαίο ιερό της Θεάς Βριτόμαρτις που ήταν χτισμένο στην περιοχή και προσέλκυε πλήθη επισκεπτών που έμπαιναν στον ιερό χώρο μόνο με γυμνά πόδια.

Η Βριτόμαρτις ήταν θεότητα που ταυτιζόταν πολύ συχνά με την Θεά Άρτεμη. Ο Μίνωας, βασιλιάς της Κρήτης, την ερωτεύτηκε και στην προσπάθειά του να την κατακτήσει έφτασε να την καταδιώκει για εννέα μήνες. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει η Βριτόμαρτις ρίχτηκε στη θάλασσα από ένα βουνό και έπεσε στα δίκτυα κάποιων ψαράδων, οι οποίοι την έσωσαν. Για το λόγο αυτό, η Βριτόμαρτις, πήρε το όνομαΔίκτυννα, ενώ το βουνό από το οποίο έπεσε, Δικταίον. Σήμερα, το μόνο που θυμίζει την ύπαρξη του αρχαίου ιερού είναι κάποια διάσπαρτα ερείπια πίσω από τη παραλία και λίγες κολόνες ιωνικού και δωρικού ρυθμού τριγύρω. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, φυλάσσεται ένα ακέφαλο άγαλμα που βρέθηκε στην περιοχή.

Η παραλία απέχει 45 χλμ. περίπου από την πόλη των Χανίων και προσφέρεται γιαχαλάρωση και απομόνωση καθώς τριγύρω δεν υπάρχει καμία υποδομή εστίασης ή διαμονής αλλά και οτιδήποτε άλλο θα διευκολύνει την παραμονή σας σε αυτήν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε φροντίσει για νερόφαγητό και οτιδήποτε χρειαστείτε, όταν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.